Підтверджуючі документи про надання послуг

Ухвала ВАСУ від 10.03.2015 № К/800/61138/13

ВАСУ визнав право підприємства на віднесення до витрат коштів, сплачених за оренду обладнання. Навіть якщо деякі акти приймання-передачі за цією операцією підписані факсиміле, а надані до перевірки інвойси не мали аутентичного перекладу з іноземної мови.

Тож у контролюючого органу були відсутні підстави для прийняття спірних податкових повідомлень-рішень у зв’язку з тим, що зазначені вище документи не відповідали вимогам законодавства України щодо їх оформлення.

Адже, як було встановлено, питання щодо можливості використання контрагентом підприємства факсиміле підпису технічного директора під час роботи по контракту було погоджено сторонами контракту.

Що ж до інвойса — документа, який виписується продавцем покупцеві при відвантаженні товару в рамках зовнішньоекономічної угоди, то в ньому обов’язково зазначаються такі дані: найменування та адреса продавця і покупця, умови поставки, посилання на зовнішньоекономічний контракт, в межах якого здійснюється поставка, найменування товару і послуг, код ТН ЗЕД, ціна, вартість тощо.

Підтверджуючим документом про надання послуг, а відповідно первинним документом у розумінні законодавчих вимог про документальне забезпечення записів у бухобліку, інвойс може бути лише у разі, якщо він має обов’язкові реквізити, у т. ч. такі, що підтверджують фактичне надання послуг. Проте доказів цього контролюючий орган не надав.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *