Дозволено реєструвати землі на підставі документації із землеустрою, розробленої до 2013 року

Закон України від 14.05.2015 № 418-VIII

Унесено зміни до деяких законодавчих актів України, які передбачають можливість реєстрації земельної ділянки та формування її як об’єкта цивільних прав на підставі документації із землеустрою, розробленої до 2013 року.

Йдеться про випадки, коли до 01.01.2013 була розроблена технічна документація із землеустрою, що посвідчує право на земельну ділянку (на підставі рішення відповідного органу місцевого самоврядування або органу виконавчої влади про надання або передачу в оренду земельної ділянки), а відомості про таку земельну ділянку не внесені до Державного реєстру земель.

На такі поступки влада пішла для захисту інтересів осіб, які до 2013 року розпочали процедуру отримання земельних ділянок у власність чи користування із земель державної та комунальної власності і вже мали на руках готову землевпорядну документацію, але враховуючи законодавчі зміни, які відбулися у минулому році, не встигли довести цю процедуру до кінця.

Тож тепер таких осіб позбавлено необхідності для реалізації свого права на отримання земельної ділянки у власність/користування замовляти проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки, які є значно дорожчою документацією та мають складний порядок погодження.

Зміни діятимуть з 06.06.2015.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *