ФГВФО відзвітував, скільки коштів встиг виплатити вкладникам Дельта Банку за перші 2 дні, просить не створювати паніку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) за перші два дні з початку виплат виплатив вкладникам Дельта Банку (Київ) через чотири уповноважені банки більше 750 млн грн, повідомив ФГВФО на веб-сайті.

“АТ” Дельта Банк “- великий системний банк, а загальна сума виплат є найбільшою за час існування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб”, – зазначає Фонд.

Згідно з повідомленням, в даний час виплати здійснюються за депозитними договорами, термін дії яких завершився до 3 березня 2015 року, та за договорами банківського рахунку – поточні та карткові рахунки, в тому числі зарплатні, пенсійні, соціальні. Сума таких виплат у цілому складе 4,9 млрд грн, а в загальному реєстрі сума для виплат вкладникам Дельта Банку складає 13,1 млрд грн.

ФГВФО просить вкладників не створювати зайвого ажіотажу і не створювати паніку.

“… Коштів для здійснення виплат достатньо. Всі включені до реєстру вкладники отримають гарантовану суму протягом встановленого законодавством строку”, – йдеться в повідомленні.

Виплати будуть здійснюватися в період дії в банку тимчасової адміністрації.

Як повідомлялося, ФГВФО з 11 червня розпочав виплати вкладникам Дельта Банку через установи уповноважених банків – Укргазбанку, ПриватБанку, Укрексімбанку та Ощадбанку.

ФГВФО ввів в Дельта Банк тимчасову адміністрацію на термін до 2 червня, а на початку квітня прийняв рішення продовжити термін роботи тимчасової адміністрації до 2 вересня.

Дельта Банк заснований в 2006 році. Його найбільшими акціонерами до початку 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром загальних активів Дельта Банк займав 4-е місце (60,30 млрд грн) серед 158 діючих банків.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *