Чи повернуть банкіри вкрадені гроші вкладників

Кількість банків-банкрутів уже зашкалює – понад півсотні лише за останній рік! І це не межа. Нестабільна ситуація в країні, криза та паніка вкладників – ідеальний привід для банкірів швиденько вивести гроші з фінустанов на закордонні рахунки.

Коли клієнтів банку відверто ігнорували, не видаючи ані копійки з депозитних та пенсійних рахунків, кошти з установи текли рікою. — Власники розкрадають з урахуванням того, що з боку Нацбанку немає ніякого нагляду, нормального нагляду за цими банками, — говорить голова ГО «Фінансова грамота України» Михайло Стрельников.

Одна з найяскравіших історій відвертого грабунку потрапила нам до рук із джерел, наближених до регулятора. Це – документи, в яких докази і схеми розкрадання, колись стабільного «Сітікомерцбанку». Відчувши, що запахло смаленим, власники банку – литовець Рейніс Тумовс та росіянин Володимир Антонов забирали гроші, видаючи мільярди кредитів фіктивним фірмам, купуючи за мільйони цінні папери, які насправді коштували копійки, та виводили активи через рахунки закордонного банку.

— Ще жодна людина не просто не спіймана і не посаджена. Жодна людина на допит не з’явилася. Хоча факти кричущі, факти мають підтвердження, — зауважив Стельников. Про свої банківські біди люди кричать криком! Обдурені у «ВАБі»,«Дельті», «Форумі», «Надрі» шукають підтримки будь-де.

Приміром, одеські активісти прориваються на зустріч до Саакашвіли. Кожна спроба розповісти про свою проблему – надія донести інформацію про несправедливість.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *