У Фонді гарантування вкладів розповіли, як забрати гроші із збанкрутілих банків

Економічна криза вдарила по банківській системі.

Все більше установ йдуть з фінансового ринку.

Але що робити людям, які зберігають гроші на депозитах в неплатоспроможних банках? Як повернути свої заощадження? “Ранок у Великому Місті” запитав про це заступника директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Андрія Оленчика.

За його словами, наразі в портфелі Фонду гарантування вкладів знаходиться 52 банки. 40 з них на стадії ліквідації, 12 – тимчасової адміністрації. Виплати тривають і вже підходять до завершення.

“На стадії тимчасової адміністрації повертаються гроші з усіх карткових рахунків, а також строкові вклади, термін дії яких закінчився до початку і протягом тимчасової адміністрації. Зазвичай це близько 90% всіх вкладів. Під час ліквідації банку відбуваються виплати по всіх вкладах, які не були відшкодовані протягом тимчасової адміністрації незалежно від терміну закінчення вкладу”, – зазначив Андрій Оленчик.

Він наголошує, що звернутися за своїми коштами можна протягом усієї процедури тимчасової адміністрації і ліквідації банку, а це – мінімум два роки. Тому встигнуть всі.

“На першому етапі, особливо в перший місяць, виплати здійснюються через банки-партнери на стадії тимчасової адміністрації або через банки-агенти на стадії ліквідації. Людині достатньо с паспортом та ідентифікаційним кодом прийти до будь-якого відділення визначеного нами банку і отримати кошти”, – розповів гість “Ранку у Великому Місті”.

Коли масова виплата закінчується, Фонд гарантування вкладів починає працювати за індивідуальними зверненнями.

“Людина пише заяву в довільній формі, докладає копію банківського договору і документу, що дає можливість ідентифікувати її особу. І ми здійснюємо переказ на той банківський рахунок, який вона вкаже”, – Зазначив Андрій Оленчик.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *