У Мін’юсті розповіли, чого не вистачає "Опозиційному блоку" у Харкові

Міністр юстиції Павло Петренко прокоментував ситуацію з відмовою у реєстрації регіональної організації партії ‘Опозиційний блок’ у Харківській області.

Про це він зазначив в ефірі ‘Свободи слова’ на телеканалі ictv, повідомляє Укрінформ.

‘Міністерство юстиції і його відповідні територіальні органи здійснюють реєстрацію відповідних осередків політичних партій. Всі процедури здійснюються у відповідності до закону. Тут немає жодної політики. Я про це кажу вам особисто, дивлячись в очі. Політики в сфері реєстрації чи відмови в реєстрації тої чи іншої політичної партії або громадської організації не може бути в міністерстві юстиції’, – сказав він.

За його словами, реєстрація відбулася б за умови подачі повного пакету необхідних документів.

‘Я дав доручення, щоб всі документи, які подавалися на реєстрацію, були передані до центрального апарату. Ми проведемо неупереджену юридичну оцінку. Результати ми обов’язково оголосимо, щоб не було жодної політики в цьому процесі’, – додав Петренко.

Нагадаємо, регіональній організації партії «Опозиційний блок» відмовили у реєстрації у Харківській області. У Головному територіальному управління юстиції в області зазначили, що представники партії звернулися із заявою в Управління юстиції з двома вимогами – взяти до відома інформацію про припинення діяльності облорганизації політичної партії ‘Закон і порядок’ і зареєструвати замість неї обласну організацію ‘Опозиційного блоку’. Процедура ліквідації може зайняти близько двох місяців. Поки вона не буде повністю завершена, прийняти рішення про реєстрацію нового партосередку на території області не можна.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *