Інвестори продовжують вкладати гроші в українські облігації

Міжнародні компанії вважають придбання державних облігацій України вдалим капіталовкладенням.

Попри складні перемовини Києва із зовнішніми кредиторами, компанія ‘Піонір Інвестментс’ минулого тижня докупила українські державні папери. Тепер загальна сума її вкладень в українські облігації становить ­близько $75 млн, — пише американське видання ‘Зе Вол Стріт Джорнал’. ‘Піонір Інвестментс’ управляє активами у $244 млрд.

Міжнародне агентство ‘Блумберґ’ зазначає, що українські ­облігації, ­випущені на п’ять років, у липні ­2015-го зросли найбільше, починаючи із травня 2014 року. Облігація подорожчала на 7,7 цента. Тепер коштує 56,21 цента.

За останні місяці $80 млн в українські облігації вклала також американська компанія ‘Дюпон кепітал менеджмент’. Це 8% загального обсягу її інвестицій. Директор ‘Дюпон’ Кріс Коваль каже: очікують, що ‘Україна як-небудь витягне’. Подібні настрої у інвесторів з ‘Піонір’. За словами одного з його керівників Ерлани Сиздикової, компанія очікує ‘порівняно мирного результату переговорів Києва з кредиторами’. А це зумовить подальше зростання вартості державних облігацій України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *