Затверджено порядок надання грошової допомоги постраждалим під час Революції Гідності

Постанова КМУ від 29.07.2015 № 535

Постанова КМУ від 29.07.2015 № 536

Уряд затвердив порядок виплати грошової допомоги особам, які отримали ушкодження середньої тяжкості під час масових акцій протесту. Так, щоб отримати виплату, особа має звернутись із заявою до структурного підрозділу з питань соцзахисту населення РДА або виконавчого органу міської чи районної ради. До заяви потрібно додати:

копію документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства, а також особу, яку визнано в Україні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту (з пред’явленням оригіналу);

копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Також у заяві потрібно зазначити реквізити рахунка, на який перерахують допомогу.

Відзначимо, що допомога виплачується особам, включеним до переліку осіб, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21.11.2013 по 21.02.2014. Допомогу виплачуватимуть у 25-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на час її виплати.

Водночас Уряд призначив одноразову грошову допомогу членам сімей осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності. Таку допомогу надаватимуть у 100-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 01.01.2015.

Постанови набрали чинності з 04.08.2015.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *