Нові заборони у доступі до деяких реєстрів Мін’юсту із території АТО

Наказ Мін’юсту від 28.07.2015 № 1351/5

Для забезпечення захисту прав та законних інтересів фізичних та юридичних осіб у зв’язку із соціально-політичною ситуацією, що склалась на Донбасі, Мін’юст тимчасово (до закінчення АТО) закрив доступ користувачів ще й до Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів, Єдиного реєстру довіреностей.

При цьому вимогу щодо припинення доступу користувачів до деяких реєстрів Мін’юсту поширено в т. ч. на території міст Дебальцеве та Світлодарськ Донецької області.

Окрім зазначених вище, йдеться про Державний реєстр обтяжень рухомого майна, Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, Спадковий реєстр, Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень, Державний реєстр актів цивільного стану громадян, Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (далі — ЄДР).

Водночас регулятор дозволив відновити доступ до ЄДР користувачів на території міста Курахове Мар’їнського району Донецької області.

Ці зміни внесено до наказу Мін’юсту «Про невідкладні заходи щодо захисту прав громадян на території проведення антитерористичної операції» від 17.06.2014 № 953/5. У ньому наводиться повний перелік територій Сходу України, користувачам з яких закрито доступ до відповідних реєстрів.

Припинення/відновлення доступу відбудеться з дня опублікування нового наказу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *