Опубліковано закон про фото- та відеофіксацію порушень дорожнього руху

Закон України від 14.07.2015 № 596-VIII

Опубліковано закон, який вдосконалює правила безпеки дорожнього руху.

Зокрема, в Україні запроваджується автоматична фотозйомка та відеофіксація адміністративних правопорушень заради безпеки дорожнього руху. Відповідальність за правопорушення, зафіксоване таким методом, несуть юридичні та фізичні особи, за якими зареєстровано транспортний засіб.

Якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України і його не потрібно реєструвати в Україні, до адміністративної відповідальності за правопорушення, зафіксовані в автоматичному режимі, притягають особу, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України.

Також запроваджується новий вид адміністративного стягнення ? штрафні бали, які є стягненням, що накладається на громадян за правопорушення, зафіксовані в автоматичному режимі.

Кожному громадянину, який має право керувати транспортним засобом, щороку нараховується 150 балів. За порушення бали знімають.

Постанова про накладення адміністративного стягнення за правопорушення, зафіксовані в автоматичному режимі, можуть виносити без участі особи-порушника. Таку постанову надсилають фізичній або юридичній особі, за якими зареєстровано транспортний засіб, протягом трьох днів з дня винесення (складення) рекомендованим листом із повідомленням на адресу місця реєстрації (проживання) фізичної особи (місцезнаходження юридичної особи).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *