НБУ готовий відбити атаку валютних спекулянтів – В.Гонтарєва

Національний банк України готовий відбити будь-яку спекулятивну атаку на валютному ринку, якщо така буде. Про це в інтерв’ю виданню ‘Фокус’ повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва, передає УНН.

‘Ми наростили достатню кількість резервів і маємо весь необхідний інструментарій для відображення таких атак. І я думаю, ринок це добре розуміє’, – зазначила Гонтарева.

За її словами, спекулянтів на міжбанку сьогодні немає. ‘Фіктивне виведення капіталу ми зупинили ще в минулому році. Експортери вже давно не притримують валюту, так як ситуація стабільна і в цьому немає сенсу. Навесні ми встановили для банків денний ліміт на покупку валюти на міжбанку. Вони можуть купити тільки 0,1% від регулятивного капіталу банку. Це обмеження повністю виключає можливість банків спекулювати і грати проти гривні ‘, – повідомила глава НБУ.

На легальному готівковому ринку спекулятивні настрої теж відсутні, тому банки і купують у населення більше валюти, ніж продають. ‘Населення перестало панікувати. Тільки в липні українці продали валюти на $ 135 млн більше, ніж купили. А з початку року чиста купівля валюти банками у населення склала вже $ 933 млн’, резюмувала Гонтарєва.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *