Суддя Чернушенко: Порошенко та Філатов замовляли у мене справи

Голова Апеляційного суду розповів про кулуарні домовленості з Банковою.

Відсторонений голова апеляційного суду Києва Антон Чернушенко заявив, що Адміністрація президента Петра Порошенка вчинила над ним розправу через його незгоду співпрацювати.

‘Це розправа у зв’язку з тим, що я не виконав відповідне замовлення Адміністрації президента. Що я ослухався президента України, а також заступника голови Адміністрації пана Філатова Олексія Валерійовича і не вирішив в судовому засіданні відповідні судові справи, так як вони від мене вимагали’, – сказав Чернушенко у відео-зверненні на YouTube.

‘Перша справа, про яку я хочу вам повідомити, стосується вбивства журналіста Гонгадзе’, – сказав Чернушенко.

Він заявив, що ‘по цій справі в травні 2015 року мене викликав заступник глави Адміністрації президента України пан Філатов, і довів до мого відома позицію президента, про те що, вирок суду першої інстанції бажано залишити, як він висловився, таким, як він є’.

‘Він зазначив про те, що по цій справі ні в якому разі не потрібно викликати в якості свідків колишнього президента України Леоніда Даниловича Кучму, а також інших осіб. Я заперечив проти цього, і сказав, що ця справа є дуже актуальною’, – сказав Чернушенко.

‘Я навіть сказав про те, що це буде аморально по такій справі вести розмову про те, щоб чогось не зробити по цій справі, якщо в цьому виникне необхідність. Я навіть суддям не доводив до відома, що така розмова у мене відбулася з паном Філатовим’, – сказав Чернушенко.

‘Президента України пана Порошенка я знаю багато років. Він неодноразово звертався до мене з різними проханнями, коли він іще і не був президентом України’, – заявив Чернушенко.

Він розповів, що після того, як Порошенко став президентом, його викликали до Адміністрації президента, де Порошенко познайомив його із Філатовим і сказав, що співпрацювати вони будуть саме через нього.

‘Між нами повинна бути відповідна співпраця, що він до мого відома буде доводити всі питання, які будуть виникати у нього з цього приводу. І що кожне таке питання я сприймав як позицію президента’, – переповів розмову з Порошенком Чернушенко.

‘Петро Олексійович зупинився на деяких справах. І зокрема на одній із них я хочу наголосити. Це справа, яка стосується проведення обшуку прокурорами і слідчими в ювелірному магазині ‘Граф’. Як відомо, працівники Генпрокуратури, як стверджує прокуратура, вчинили злочин’, – сказав Чернушенко.

‘До суду були відповідні звернення з приводу обрання цим працівникам прокуратури відповідних запобіжних заходів. Суд обирав запобіжні заходи не пов’язані з питанням утримання під вартою, і це виявило невдоволення президента України. Який мені заявив, що суд не захистив інтереси сімї президента. Я взагалі раніше про ці обставини нічого не знав’, – сказав Чернушенко.

‘Що до магазину ‘Граф’ має якесь відношення його дружина, я зрозумів, чому таке обурення розгляд справ, в тому числі в апеляційному суді міста Києва викликало у президента’, – сказав Чернушенко.

‘Наступна справа, яка розглядалася у Адміністрації президента, це справа накладення арешту на урожай 2014 року різних аграрних підприємств. Всього таких підприємств було 77. І по кожному з таких підприємств Голосіївський суд накладав арешт. Апеляційний суд всі ці ухвали Голосіївського районного суду скасував і відмовив у накладенні арешту на майно, тому що законних підстав на накладення арешту не було. І це також викликало невдоволення президента України. Як мені потім стало відомо, це зачіпало інтереси куми президента, яка безпосередньо до мене двічі зверталася’, – заявив Чернушенко.

Чернушенко заявив, що Порошенко ще у 90-ті роки разом з ‘паном Рудьковським був засновником цієї компанії. Але свою долю пан Порошенко продав, таким чином позбувся права на майно в компанії ‘Нафтогазвидобування’.

‘А ставши президентом, маючи більші повноваження, він вирішив відновити свої корпоративні права на майно ‘Нафтогазвидобування’, – сказав Чернушенко.

Як повідомляв INSIDER, 10 липня Чернушенко був відсторонений від посади судді на 2 місяці.

Генпрокуратура підозрює Чернушенко у втручанні в систему автоматичного розподілу справ в Апеляційному суді. 8 липня Генпрокуратура оголосила його в розшук.

INSIDER

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *