Інформація про кінцевих бенефіціарів юросіб: хто не подає

Лист Мін’юсту від 10.08.2015 № К-15171/19.3

Мін’юст нагадав юрособам про необхідність внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (далі — ЄДР) відомостей про їх кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), у т. ч. про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) їх учасника/засновника, який є юрособою, або про їх відсутність.

Для внесення до ЄДР таких відомостей представник юрособи має подати держреєстратору заповнену реєстраційну картку форми 4, затвердженої наказом Мін’юсту від 14.10.2011 № 3178/5. Причому у формі 4 заповнюються лише ті поля, що стосуються зміни відомостей про юрособу, які вносяться до ЄДР. Але ця вимога поширюється на юросіб, зареєстрованих до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» від 14.10.2014 № 1701-VII, тобто до 25.11.2014. Строк подання відповідної інформації закінчується 25.09.2015.

За законом відомості про кінцевих бенефіціарів не подають, зокрема, юрособи, учасниками яких є винятково фізособи, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юросіб збігаються з їх учасниками. Адже в цьому разі учасники-фізособи і є бенефіціарними власниками (контролерами) такої юрособи. Однак, як знову наголосив Мін’юст, ця умова стосується лише тих юросіб, які були зареєстровані до 25.11.2014.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *