Строк перебування іноземців з безвізових держав в Україні

Наказ МВС від 20.07.2015 № 884

Затверджено Порядок обчислення строку тимчасового перебування в Україні іноземців, які є громадянами держав з безвізовим порядком в’їзду.

Згідно з цим Порядком громадяни держав із безвізовим порядком в’їзду можуть тимчасово перебувати на території України не більше ніж 90 днів протягом 180 днів, якщо інший строк не визначено міжнародними договорами України.

Обчислення дозволеного такому іноземцю строку перебування в Україні здійснюють посадові особи:

Держприкордонслужби в пункті пропуску (пункті контролю) через держкордон України — під час в’їзду/виїзду іноземця на територію/з території України (шляхом відрахування від дня фактичного в’їзду/виїзду 180 днів назад);

Державної міграційної служби України — під час перебування на території України (шляхом відрахування 180 днів назад від дня контролю).

Вважається, що іноземець не порушив зазначений строк, якщо в межах цього 180-денного періоду він перебував на території України не більше 90 днів.

При виявленні під час здійснення прикордонного контролю перевищення іноземцем дозволеного строку перебування, йому відмовляють у перетині державного кордону України на в’їзд в Україну.

Якщо перевищення іноземцем дозволеного йому строку перебування в Україні буде виявлено посадовою особою ДМС або прикордонником під час виїзду іноземця з України, щодо такої особи складають протокол про адміністративні правопорушення.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *