Розкрито чергову схему обману клієнтів одного з найбільших банків країни

Керівник філії Приватбанку обчистила рахунки клієнтів на 3 мільйони гривень. 37-річна жінка працювала керівником Городенківської філії Приватбанку.

Досить відома серед місцевих жителів, мала у них довіру. Однак із часом доступ до грошей підштовхнув жінку до обману. ‘Існувала ціла схема, за допомогою якої гроші зникали з рахунків користувачів банку, – кажуть у прокуратурі. – Бувало, люди клали гроші на депозит, а потім їх на рахунку не виявлялося. Зникали і з кредиток, пенсійних, соціальних карток. Детально схему-аферу нині вивчають спеціалісти’.

За інформацією прокуратури, ласа до чужих грошей аферистка діяла досить необережно. ‘Усім своїм клієнтам, хто отримує пенсію чи зарплату, Приватбанк пропонує відкрити кредитний рахунок, – кажуть у прес-службі прокуратури. – Багато людей відмовляються від кредитки.

Саме такими рахунками й скористалася нечесний керівник банківської філії’. Кредитні рахунки, як правило, спершу відкривають на не дуже велику суму. Переважно 2 – 3 тисячі гривень, залежно від доходів особи. Цього підприємливій пані було замало. Вона збільшувала кредитний ліміт на рахунку до 20 – 30 тисяч. І гроші знімала для власного користування.

Та на привласненні грошей із кредиток аферистка не спинилася. ‘Багато людей із Городенки і з району важко працювали по закордонах, – каже потерпіла від банківської афери городенківчанка пані Анна. – Передавали цій пані гроші. Адже вірили, що вона, працюючи в банку, знає всі умови депозитних рахунків. І вибере найвигідніший, аби вкладник мав зі своїх грошей найбільшу вигоду’. Банкірша гроші брала, але до депозиту вони не доходили.

Переважна більшість осідала в її кишенях. Рештою вона – як вправний фокусник – жонглювала. Адже знайомі довірливі вкладники періодично хотіли частину своїх вкладів зняти. От вона й віддавала, образно кажучи, Іванові гроші Петрові, а Петрові гроші – Миколі.

Все успішно крутилося-вертілося чимало часу. Допоки врешті один вкладник не захотів зняти всю суму, яку поклав на депозит. Натомість працівниця банку запропонувала віддати тільки частину. Решти, сказала, зараз не маю. Віддам пізніше. Чоловік приходив ще і ще, однак пізніше так і не наставало. Коли терпець урвався, вкладник звернувся до правоохоронців.

А ті аж за голову взялися, коли почалася перевірка у філії Приватбанку. Виявилось, що керівник банківською філією за тривалий час ошукала 20 співгромадян. Їй вдалося назбирати з чужих рахунків майже 3 мільйони гривень. Справу передали до прокуратури. Досудове розслідування триває.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *