Реєстрація права на нерухомість — відтепер ще швидше і дорожче

Постанова КМУ від 02.09.2015 № 669

Уряд запропонував ще зменшити строки для послуг у сфері реєстрації прав на нерухомість, унісши зміни до додатка до своєї постанови від 08.04.2015 № 190. Та ці послуги за новою прискореною процедурою коштуватимуть їх споживачам значно дорожче, ніж звичайно.

Держреєстрація речових прав на нерухоме майно, як і раніше, може бути проведена за 3 р. дн. із моменту прийняття заяви з оплатою подвійного розміру адмінзбору за держреєстрацію відповідних прав. Але тепер з’явилося застереження, що надання цієї самої послуги й за ту саму плату може затягнутися і на 5 р. дн. із моменту прийняття заяви, якщо строк розгляду для неї відповідно до закону становить 14 р. дн.

Водночас зареєструвати речове право заявник зможе ще швидше — за 1 р. дн. чи то й за 2 год. з моменту прийняття заяви. Але таке задоволення коштуватиме значно дорожче — у п’ятикратному та у десятикратному розмірі адмінзбору за держреєстрацію речових прав відповідно.

Отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі віднині можна буде взагалі за півгодини, сплативши за це потрійний розмір плати, що стягується за надання інформації такого виду. Хоча, почекавши годинку, запитувач заплатить за ту саму інформацію, як і раніше, уже подвійний розмір відповідної плати.

Не змінилися також строки (2 год.) та розмір плати (подвійний адмінзбір) для реєстрації обтяжень речових прав на нерухомість.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *