Міністерство Соціальної політики України надало роз`яснення щодо використання печаток

Мiнiстерством соцiальної полiтики розглянуто лист  i в межах компетенцiї повiдомляється наступне.

Частиною першою ст. 58-1 Господарського кодексу України (далi — ГКУ) визначено, що суб’єкт господарювання може мати печатки.

Вiдповiдно до норм ст. 55 ГКУ суб’єктами господарювання визнаються учасники господарських вiдносин, якi здiйснюють господарську дiяльнiсть, реалiзуючи господарську компетенцiю (сукупнiсть господарських прав та обов’язкiв), мають вiдокремлене майно i несуть вiдповiдальнiсть за своїми зобов’язаннями в межах цього майна, крiм випадкiв, передбачених законодавством.

Суб’єктами господарювання є:

1) господарськi органiзацiї — юридичнi особи, створенi вiдповiдно до Цивiльного кодексу України, державнi, комунальнi та iншi пiдприємства, створенi вiдповiдно до цього Кодексу, а також iншi юридичнi особи, якi здiйснюють господарську дiяльнiсть та зареєстрованi в установленому законом порядку;

2) громадяни України, iноземцi та особи без громадянства, якi здiйснюють господарську дiяльнiсть та зареєстрованi вiдповiдно до закону як пiдприємцi.

На нашу думку, всi суб’єкти господарювання, якi вiдповiдно до установчих документiв мають печатку, повиннi її використовувати.

Звертаємо увагу, що листи мiнiстерства не є нормативно-правовими актами, вони мають роз’яснювальний, iнформацiйний характер i не встановлюють правових норм.

Перший заступник Міністра

В. Шевченко

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *