Національний банк відніс ПАТ “Інтеграл-банк” до категорії неплатоспроможних

Національний банк України прийняв рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства “Інтеграл-банк” до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в постанові Правління Національного банку України від 15 вересня 2015 року № 606.

ПАТ “Інтеграл-банк” був визнаний проблемним у серпні 2015 року через відсутність коштів, що призвело до невиконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками та кредиторами. Після віднесення ПАТ “Інтеграл-банк” до категорії проблемних було встановлено факти невідображення ним у бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством строк. Також погіршилися фінансові показники діяльності банку. Через відсутність коштів банк не виконував своєчасно та в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів.

Тобто всупереч вимогам статті 58 Закону України “Про банки і банківську діяльність”, якою встановлено обов’язок власників істотної участі в банку вживати своєчасних заходів для запобігання настанню неплатоспроможності банку, у банку не було вжито своєчасних заходів з достатньої фінансової підтримки ПАТ “Інтеграл-банк”.

Ураховуючи викладене, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів Правління Національного банку було зобов’язане прийняти рішення про віднесення ПАТ “Інтеграл-банк” до категорії неплатоспроможних.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *