Національний банк прийняв рішення відкликати ліцензію та ліквідувати ПАТ "Укркомунбанк"

Національний банк України 14 вересня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства ‘Український комунальний банк’ (далі – ПАТ ‘Укркомунбанк’).

У зв’язку з проведенням у м. Луганськ антитерористичної операції, наявністю загрози життю та здоров’ю працівників і клієнтів банку, а також неможливістю здійснення діяльності через технічні проблеми ПАТ ‘Укркомунбанк’ з 1 серпня 2014 року призупинив діяльність.

Ураховуючи невжиття власниками банку заходів щодо відновлення діяльності банку та здійснення державної реєстрації на підконтрольній українській владі території, а також невиконання ПАТ ‘Укркомунбанк’ зобов’язань перед кредиторами і вкладниками, невідповідність діяльності банку вимогам нормативно-правових актів Національного банку України, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банку Правління Національного банку України в травні 2015 року прийняло рішення про віднесення ПАТ ‘Укркомунбанк’ до категорії неплатоспроможних.

За пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Правління Національного банку України 14 вересня 2015 року прийняло постанову № 604 про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії ПАТ ‘Укркомунбанк’.

Довідково

Згідно із Законом України ‘Про систему гарантування вкладів фізичних осіб’ від 23 лютого 2012 року № 4452-VI Національний банк України приймає рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку за пропозицією ФГВФО та з інших підстав, передбачених Законом України ‘Про банки і банківську діяльність’.

Фонд вносить Національному банку пропозицію про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку:

1) відповідно до плану врегулювання;

2) у разі закінчення строку тимчасової адміністрації банку та/або невиконання плану врегулювання;

3) в інших випадках.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *