Процедуру призначення субсидій знову уточнено

Постанова КМУ від 23.09.2015 № 752

Чергових змін зазнало Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затверджене постановою КМУ від 21.10.1995 № 848.

Отже, уточнено, що субсидію призначають одній із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб. Хоча на підставі рішення РДА і виконкому міської/районної ради чи утвореної ними комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія може призначатися:

особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у приміщенні (будинку) на підставі договору оренди житла;

індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію.

Якщо кількість зареєстрованих у житлі осіб, які фактично тут проживають, є меншою за кількість узагалі зареєстрованих у ньому, субсидію, як і нині, розраховуватимуть саме з кількості перших. Але Уряд наразі деталізував перелік документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб із числа зареєстрованих.

Уточнено також, що при призначенні субсидії учасникам АТО чи їхнім родичам до сукупного доходу не враховують отримані ними під час безпосередньої участі в АТО грошове забезпечення, інші соцвиплати та благодійну допомогу незалежно від розміру і джерела походження (у т. ч. отриману після участі в АТО).

Передбачено й можливість призначення субсидії окремо за розділеними особовими рахунками.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *