Про виконання податкових зобов’язань платниками з території АТО

Лист ДФС від 17.09.2015 № 8774/Р/99-99-17-02-02-14

Податківці нагадали, що у зв’язку з проведенням АТО на території Донецької і Луганської областей платників податків із територій, що знаходяться у стані збройного конфлікту, тимчасово обслуговують в інших податкових інспекціях цих областей. Казначейство, своєю чергою, для платників Донбасу наразі забезпечило можливість сплачувати грошові зобов’язання на рахунки, відкриті у розрізі територіально-адміністративних одиниць Донецької області. Інформація щодо простою у деяких податкових інспекціях, зміни місця обслуговування платників та про реквізити відповідних бюджетних рахунків є на офіційному веб-порталі ДФС.

Платники Сходу України також можуть звернутися до органу ДФС за своїм місцезнаходженням із заявою про продовження граничних термінів подання податкової звітності у зв’язку з неможливістю подання такої звітності внаслідок дії обставин непереборної сили. Водночас платники, у яких через проведення АТО існує ймовірність несвоєчасної сплати (несплати) податків, зборів мають право на відстрочення (розстрочення) цих грошових зобов’язань (податкового боргу). При цьому податковий борг платника податків, що виник унаслідок форс-мажору, може бути взагалі списаний як безнадійний.

Підтверджує настання обставин непереборної сили на території проведення АТО та звільняє від відповідальності за невиконання (неналежне виконання) зобов’язань сертифікат торгово-промислових палат.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *