31 серпня у США святкують День любові до адвокатів

За адвокатами закріпилась погана репутація та помилкові твердження про те, що вони холодні та безсердечні. Насправді ж вони просто люди, як і всі інші. Вони представляють клієнтів перед лицем закону, допомагають захищати тих, хто цього потребує, і вирішують дрібні суперечки, про які більшість людей навіть не замислюється.

День любові до адвокатів — це день, щоб висловити вдячність за їх зусилля, і почати змінювати ставлення людей до адвокатів в цілому, пише Days Of the Year — ресурс, який поставив собі за мету зібрати «під одним дахом» всі дивні, веселі, маловідомі й химерні свята світу та створити ідеальне керівництво для святкування кожного з них.

Історія започаткування Дня любові до адвокатів

День любові до адвокатів — це день висловлення поваги та вдячності адвокатам. Затверджений Радою Американської асоціації адвокатів у жовтні 2015 року, це день визнання їх зусиль щодо захисту суспільного блага і здійснення правосуддя.

Таке рішення направлене ​​на усунення стереотипів, які література створила про юристів, в тому числі про те, що вони безсердечні, жорстокі та не піклуються про наслідки дій для своїх клієнтів. У резолюції йдеться про те, що адвокати внесли значний вклад у суспільство, захищаючи людей в дрібних судових справах, вирішуючи суперечки і допомагаючи людям краще зрозуміти закон.

Опитування американського інституту дослідження громадської думки Gallup, проведене у 2014 році, показало, що сприйняття юристів стає все більш негативним, оскільки тільки 21% опитаних вважає, що адвокати дійсно чесні та етичні в своїх діях.

Адвокатам у цей день зазвичай дякують за допомогою букетів і подарунків, але мета цього свята полягає в тому, щоб почати змінювати погляди на те, як юристи сприймаються в суспільстві, оскільки вони є представниками закону і допомагають захищати тих, хто цього потребує.

Як відсвяткувати День любові до адвокатів

Відсвяткуйте це свято, подякувавши адвокату, якого ви знаєте особисто, або комусь, хто, як вам відомо, допоміг громадянам домогтися справедливості, якої вони потребували. Надішліть їм листівку, подарунок, який, на вашу думку, вони хотіли б отримати, і продемонструйте свою вдячність за їх важку роботу, — радять автори ресурсу.

А ще наголошують на необхідності змінити своє ставлення до юристів, дізнавшись, як вони заробляють на життя, які навчальні програми та іспити вони повинні пройти, щоб стати юристами.

І якщо ви знаєте когось особисто, задавайте питання про те, в чому полягає їхня щоденна робота. Ці запитання допоможуть вам краще зрозуміти юристів в сучасному світі й більше цінувати їх зусилля.

Days Of the Year

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *