Хто поклав лапу на херсонський транспорт?

Великим ласим шматком для махінаторів стало процвітаюче підприємство «Херсонавтотранс», яке забезпечує пасажирськими та вантажними перевезеннями всю область та об’єднує понад 20 дочірніх підприємств. Нещодавно проти перевізників Херсонщини вчинено рейдерський напад.

Все проходило за «класичною» схемою. Надвечір 10 липня під виглядом нового керівництва близько 15 чоловік, серед яких, до речі, були нинішні і колишні працівники місцевого СБУ, побили охоронця та вдерлися до офісу підприємства і почали відкривати двері директора, бухгалтерії, контрольно-ревізійного відділу. Зламавши сейфи рейдери вигребали документи, печатки, фінансову звітність…

Метушню в офісі почув охоронець сусіднього підприємства, який викликав міліцію та зателефонував директору «Херсонавтотрансу». Коли прибули правоохоронці та директор, в офісі був такий безлад, як після монголо-татарського іга – понівечені двері, сейфи, комп’ютери, купи паперів та папок на підлозі. Після детального огляду приміщення виявилося, що зникли майже всі статутні та установчі документи підприємства, рейдери забрали навіть гроші на зарплату – 45 тисяч гривень та … новенький мобільний телефон.

Цієї ж ночі учасники нападу були затримані міліцією і відразу випущені. Так «поклопотало» місцеве СБУ аби «відмазати» своїх.

Ця детективна історія на цьому не закінчилася. 13 липня у Відділі державної реєстрації Херсонської міської ради директор «Херсонавтотрансу» Анатолій Москвичов дізнався, що він уже не директор, а його 9 компаньйонів – не засновники. Новими хазяями транспортного підприємства значилися невідомі донецькі підприємства: ПП «Укртеплоторг» (внесло до статутного капіталу аж 50 гривень!!!) та ТОВ «Промстройкомплект». Виявляється ще 7 липня до Відділу зайшов чоловік, який назвався директором «Херсонавтотрансу» і подав документи на реєстрацію нового статуту і складу засновників, а також заяву на зміну місцезнаходження на м. Донецьк. Серед тих документів, які подав «директор» також були 11 договорів купівлі-продажу часток капіталу ТОВ «Херсонавтотранс» та заяви про виключення з числа учасників «колишніх» засновників. Це все зазначалося у супровідному листі, бо жодних копій чи оригіналів документів у відділі не лишилося, бо вони тим часом вже «на перекладних» мчалися у Донецьк.

Начальник Відділу державної реєстрації виконкому Херсонської міської ради Костюченко В.М. відразу ж направив факс із запитом до начальника Відділу державної реєстрації Виконкому Донецької міської ради з проханням повернути документи, бо вони були явно підроблені та скріплені фальшивими печатками.

Цього ж дня, вже у Донецьку, представник транспортного підприємства також звернувся до Відділу реєстрації з проханням ознайомитися з цими документами, але їх вже там не було… Вони декілька годин тому були вилучені податковою міліцією. Швидко спрацювали!

Керівники «Херсонавтотранс» не довго думаючи аби врятувати власне підприємство 14 липня подають позов до Господарського суду Донецької області.

Здавалося б ця страшна історія із захопленням завершилася, залишилося лише суду прийняти рішення, яке фактично «лежало на поверхні» – грабіж, викрадення документів, та печаток, зловживання службовим становищем, підроблення документів та печаток тощо.

Але «Херсонавтотранс» виявився настільки ласим шматком, що вже наступного дня 15 липня, виконавчим комітетом Донецької міської ради було зареєстровано зміни до установчих документів цього підприємства. Коли ж керівництво зажадало пояснень від державного реєстратора Зекун Т. В., вона пояснила, що ці документи вже загублені (в той же день) про що було внесено запис до Єдиного державного реєстру. І знову за допомогою «чесних» посадових осіб злочинці швиденько позбулися фальшивих документів.

Очевидно, що історія із незаконним привласненням ТОВ «Херсонавтотранс» не завершена, бо у цій «схемі» задіяне професійне організоване злочинне угрупування, якому допомагають «свої люди» в правоохоронних органах та органах державної влади.

Можливо вирішити цю ситуацію допоможе Президент України до якого генеральний директор ТОВ «Херсонавтотранс» звернувся із заявою за фактом рейдерського нападу.

Микола Віхренко

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *