Колектори Приватбанку виселили сім’ю з малими дітьми та забрали флешку в журналіста

На Свердлова сьогодні, 28 жовтня, зі скандалом виселели з квартири сім’ю з трьома неповнолітніми дітьми. 50 тисяч доларів в кредит на житло родина взяла у ‘Приватбанку’ шість років назад.

Поки ДВС виселяло родину без будь-яких пояснень, банківські колектори перешкоджали роботі журналіста 20minut.ua та видерли з рук фотоапарат, з якого витягли карту пам’яті з відео.

В редакцію 20minut.ua зателефонував друг родини Дмитро та повідомив, що сім’ю з трьома неповнолітніми дітьми виселяють із квартири за кредитну заборгованість перед ‘Приватбанком’ – 10 тисяч доларів.

Біля вхідних дверей журналіст зустрів друга родини та сестру власника квартири. Сам він їхав в той час в поїзді з роботи. Державна виконавча служба виселяла його жінку Руслану з трьома дітьми: 17-річним та двома шестирічними.

В той же час на поверх почали підніматись люди, біля 10 осіб. Один із чоловіків назвався Олександром. Представився працівником ‘виконавчої служби Приватбанку’, хамив та почав видирати з рук журналіста фотоапарат і вимагав не знімати відео. Далі сталась штурханина, і фотоапарат відібрав один із цих незнайомих осіб. Через п’ять хвилин техніку повернули без карти пам’яті.

Як стало відомо згодом, ‘Приватбанк’ не має власної колекторської служби. Та має заключений договір з колекторською фірмою ‘Кредит Колекшн’.

– Руслана, не смій виходити з квартири, дочекайся чоловіка, і нічого не підписуй, діти, скажіть їй, – кричали жінці друг сімї та сестра чоловіка. Така поведінка збурила ‘представників виконавчої служби Приватбанку’ виштовхати людей зі сходів.

Коли Руслана все-таки вийшла з квартири, то розповіла, що таких ‘гостей’ не чекала. Бо ще вчора усно домовилась з працівником банку, що сьогодні оплатить частину грошей.

– Прийшов ключник і почав ламати замок. Мені ніяких документів не показали, чоловік у відрядженні, адвокат приїхати не зміг, нас виселили незаконно, вже три рази з ними судились, перший суд виграли, два інші – програли, – каже жінка.

За фактами перешкоджання журналістській роботі та грабежу, репортер написав заяву у міліцію.

У банку пообіцяли прокоментувати ситуацію в найближчі години.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *