Слідчий лише зараз шукає в ліквідованому банку мільйони Євро-2012, виведені «регіоналкою» через донецьких

Суд надав слідчому Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві доступ до документів про рахунки ТОВ «Інвестиційна компанія «Травіан» в «Автокразбанку» в рамках кримінального провадження №12014100040017283 по факту привласнення грошей під час підготовки України до Євро-2012. Про це свідчить рішення Печерського суду від 27 жовтня.

Компанія «Травіан» – це остання відома слідству фірма у ланцюжку по конвертації грошей, отриманих у 2012 році компанією «Тіелсі Груп» на поставку аеродромної техніки для держпідприємства «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро 2012 у м. Львові».

«Тіелсі Груп» тоді отримало аванс у розмірі 6,87 млн грн., але поставило лише частину замовленої техніки і мало повернути держпідприємству 2,18 млн грн. Але фірма, зареєстрована на колишню голову Іллічівської районної організації Партії регіонів м.Одеси Марію Савко, не зробила цього.

Лише у грудні 2014 року МВС порушило кримінальне провадження по цим фактам.

За майже рік після порушення провадження слідству стало відомо, що «Тіелсі Груп» перераховувало гроші через розрахункові рахунки транзитних суб’єктів господарської діяльності на підприємства «конвертаційного» центру за фактично проведені безтоварні операції, для подальшого їх переведення в готівку і привласнення службовими особами вказаного підприємства.

«Тіелсі Груп» перерахувало кошти від львівського держпідприємства на рахунки ТОВ «КС білдінг» у «Автокразбанку». Далі вони пішли на рахунки ТОВ «Інвестиційна компанія «Травіан» у цьому ж банку. І тепер слідчий хоче дізнатись куди кошти поділись далі.

Нагадаємо, підготовку до Євро-2012 контролював віце-премєр Борис Колесніков, один з лідерів Партії регіонів. Нині він очолює опозиційний уряд і з’являється в Україні.

Полтавський «Автокразбанк», який належав кільком донецьким бізнесменам, ліквідовано влітку 2014 року, тобто кримінальне провадження по єврофутбольним грошам було порушено вже після ліквідації фінустанови.

ТОВ «КС білдінг» належало донеччанину Сергію Алтухову і знаходиться в стадії припинення з січня 2014 року.

ТОВ «Інвестиційна компанія «Травіан» зареєстровано в окупованій бойовиками ДНР Макіївці на Володимира Курського. Під час розкрадання єврофутбольних грошей опосередкованим власником фірми був Денис Корявіков з Краматорська.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *