Хто поклав лапу на херсонський транспорт? Епізод 2. Безпредєл.

Рейдерство по відношенню до ТОВ «Херсонавтотранс» продовжується.

Коротко нагадаємо про перебіг подій:

10 липня 2009 року під виглядом нового керівництва близько 15 чоловік побили охоронця та вдерлися до офісу підприємства та викрали документи, печатки, фінансову звітність, гроші на зарплатню. Цієї ж ночі учасники нападу були затримані міліцією і відразу випущені.

13 липня 2009 року у Відділі державної реєстрації Херсонської міської ради директор «Херсонавтотрансу» керівники підприємства дізнаються про зміну власників та місцезнаходження «Херсонавтотрансу» (м. Донецьк). Підроблені документи Херсонським державним реєстратором, який допоміг рейдерам, разом з усією реєстраційною справою, були направлені до Відділу державної реєстрації Виконкому Донецької міської ради, які того ж дня були успішно «вилучені» податковою міліцією.

Не зважаючи на це, 15 липня, виконавчим комітетом Донецької міської ради було зареєстровано зміни до установчих документів «Херсонавтотрансу» і «загублені» в це й же день.

Керівництво підприємства за фактом рейдерського нападу подає відповідні заяви до суду, правоохоронних органів та Президенту України.

Але рейдери не стали чекати на вирок суду, який би явно їх не влаштовував і події почали розвиватися за новим сценарієм. Незважаючи на те, що 15 липня у Відділі державної реєстрації Виконкому Донецької міської ради були загублені документи, про що було внесено запис до Єдиного державного реєстру, згідно витягу з цього ж реєстру, зробленого 20 липня 2009 року новими власниками «Херсонавтотрансу значилися уже інші підприємства – донецькі компанії АТЗТ «ДЛ Холдинг» та ТОВ «Східно-українські промислові технології». Не виключено, що саме за цими фірмами, які мають відношення до захоплення подібного донецького перевізника – ВАТ «Донецькавтотранс», стоять замовники рейдерського нападу, які таким чином розширюють свій бізнес. І вже 21 липня рейдери повторили напад на офіс «Херсонавтотрансу». А було це так.

Напередодні, 20 липня, Державна служба охорони, з якою ТОВ «Херсонавтотранс» уклала договір на охорону приміщення «Херсонавтотрансу», всупереч договірним зобов’язанням та без пояснення причин знімає охоронців із об’єкту і в цьому був «сенс». Адже  наступного дня, 21 липня, близько 12 годин дня, 40 озброєних бійців-рейдерів, очолювані колишнім співробітником управління СБУ у Херсонській області Яценом А. А., захопили приміщення. Не зважаючи на те, що у будівлі розташовувалися й офіси інших підприємств, всі його мешканці були силоміць вигнані на вулицю. Робилося це вперто та цинічно – люди не могли забрати своїх речей, а тим кому ставало млосно не дозволялося навіть взяти власні ліки. Правоохоронні органи всі виклики просто проігнорували. Й до сьогодні це приміщення знаходиться в облозі і робота всіх підприємств паралізована, людям не повернуті їх власні речі.

Як виявилося, загарбники діяли «в рамках закону», прикриваючи злочинні дії замовленою ухвалою судді Комсомольського районного суду м. Херсону Гуцалюка О.В. (цей суддя на свою посаду був призначений Президентом України всього 2 місяці тому). Гуцалюк О.В своєю ухвалою заборонив користуватися приміщенням керівництву «Херсонавтотрансу», чим фактично «благословив» рейдерів на захоплення та заборонив чинити їм опір. Якою ж потужною мала бути мотивація щойно призначеного судді до винесення такої ухвали, якщо про рейдерську атаку на херсонських транспортників знає вся область? Тим паче, що ще 17 липня Херсонський окружний адміністративний суд виніс ухвалу, що забороняє проводити дії на відчуження майна ТОВ «Херсонавтотранс». Ця ухвала так швидко шилася білими нитками, що при ознайомленні з матеріалами справи представниками автотранспортного підприємства, виявилося, що «новими» власниками не було навіть подано жодних доказів їх причетності до «Херсонавтотрансу». На таку ухвалу «в дірках» відразу було подано апеляцію до Апеляційного суду Херсонської області.

Поки представники Феміди вирішують чия правда, і чиє підприємство, десятки людей не можуть потрапити на своє робоче місце та отримати свої речі, тобто реалізувати своє конституційне право на працю та власність. А тим хто мають ці права захищати в Херсоні, схоже нині не до того – що їм люди, коли вирішується доля ласого шматка з чималими активами.
 
Микола Віхренко

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *