Рішення НБУ щодо неплатоспроможності ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» скасовано судом

ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ», що було віднесено до категорії неплатоспроможних, зміг добитися через суд скасування Постанови Національного банку України та рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

20 липня 2015 року Постановою Національного банку України ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» було віднесено до категорії неплатоспроможних, у зв’язку з чим Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняв Рішенням про запровадження в банку тимчасової адміністрації та розпочав виведення банку з ринку.

Відповідно до Рішення Виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 19.10.2015 року, строк здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» було продовжено до 20.11.2015 року, включно.

При цьому, не зважаючи на наявність спору щодо Постанови НБУ, який на той час перебував на розгляді суду та Рішення ФГВФО про продовження здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» до 20.11.2015 року, включно, 29 жовтня 2015 року, тобто достроково, НБУ було прийнято Постанову «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ», на підставі якої ФГВФО прийняв Рішення від 29.10.2015 р. «Про початок процедури ліквідації ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ».

Однак, 07 жовтня 2015 року Донецьким окружним адміністративним судом було винесено Постанову, якою скасовано та визнано протиправними рішення НБУ та ФГВФО від 20 липня 2015 року щодо визнання ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» неплатоспроможним та запровадження тимчасової адміністрації.

13 листопада 2015 року Донецький апеляційний адміністративний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Рішення про віднесення ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» до категорії неплатоспроможних та запровадження тимчасової адміністрації було оскаржено в суді акціонером банку ТОВ «ФПК «КАПІТАЛ.

Суд постановив скасувати рішення НБУ та ФГВФО у зв’язку з відсутністю належних доказів порушень, встановлених регулятором за результатами інспекційної перевірки банку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *