Фонд гарантування продовжив масові виплати вкладникам «Дельта Банку»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 3 грудня відновить виплати відшкодування за вкладами у «Дельта Банку», що ліквідується, за загальним реєстром вкладників і проводитиме їх до 15 січня 2016 року включно, повідомляється на сайті фонду.

Раніше Фонд планував завершити масові виплати вкладникам «Дельта Банку» за загальним реєстром до 18 листопада, проте повідомив, що після технологічної перерви близько двох тижнів має намір продовжити терміни виплат, оскільки з 400 тисяч вкладників у реєстрі 300 тисяч поки що не звернулися за отриманням відшкодування.

Фонд пропонує вкладникам для отримання відшкодування звертатися до установ одного з трьох державних банків – «Ощадбанку», «Укргазбанку» або «Укрексімбанку», залежно від місця реєстрації проживання за паспортом, зазначеним при укладенні договору з «Дельта Банком».

Також повідомляється, що після 15 січня вкладники зможуть отримати відшкодування на підставі індивідуальних письмових звернень до Фонду гарантування до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Довідка. Фонд гарантування 8 жовтня приступив до ліквідації найбільшої фінустанови, яка потрапила в управління фонду за всю історію банківської системи України, – «Дельта Банку», що триватиме два роки – до 4 жовтня 2017 року включно.

З 2 березня в банку працювала тимчасова адміністрація на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним. У період тимчасової адміністрації фонд виплатив вкладникам банку 8,47 млрд грн відшкодування за вкладами.

У липні Печерський суд дав дозвіл Прокуратурі на проведення позапланової ревізійної перевірки банку за фактом придбання ним за рахунок коштів отриманого від НБУ рефінансування на 4,1 млрд грн валюти на 535,3 млн дол. і перерахування їх за кордон 12 компаніям своїх співробітників.

Президент України Петро Порошенко 9 жовтня звернувся до генпрокурора Віктора Шокіна з проханням взяти під особистий контроль розслідування кримінальних справ, пов`язаних з неплатоспроможністю та ліквідацією «Дельта Банку», відповідаючи на електронну петицію від 1 вересня, яку підписали понад 28 тисяч громадян.

«Дельта Банк» працює на ринку України з 2006 року і входив до групи найбільших банків. Основним акціонером банку був бізнесмен Микола Лагун з часткою в капіталі 70,61% і компанія Cargill Financial Services International Inc. (США) з часткою 29,39%.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *