"Райффайзен Банк Аваль" збільшить статутний фонд вдвічі

‘Райффайзен Банк Аваль’, що входить до групи найбільших, вирішив збільшити статутний фонд на 3,152 млрд гривень до 6,155 млрд гривень.

Про це сказано в повідомленні прес-служби банку.

Акціонери банку 3 грудня на своїх позачергових загальних зборах прийняли рішення про збільшення статутного капіталу банку на 3,152 млрд гривень шляхом приватного розміщення додаткових простих акцій за існуючою номінальною вартістю (0,1 гривень за акцію).

Це збільшення статутного капіталу банку відбуватиметься за спрощеною процедурою.

Відповідно до рішення зборів додаткові внески в статутний капітал банку будуть здійснені всіма міноритарними акціонерами, які виявлять бажання взяти участь у додатковому розміщенні, мажоритарним акціонером банку – Raiffeisen Bank International AG, а також Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

За рішенням зборів акціонери – власники простих акцій банку мають переважне право здобувати розташовувані банком прості акції додаткової емісії пропорційно частці належних їм простих акцій у загальній кількості простих акцій банку на дату проведення позачергових загальних зборів акціонерів – 3 грудня 2015 року.

Протягом першого етапу приватного розміщення акцій – з 9:00 до 13:00 7 грудня 2015 – банк укладає договори купівлі-продажу з акціонерами, які, реалізуючи своє переважне право, подали заяви на придбання додаткових простих акцій банку й оплатили їх, перерахувавши відповідні кошти.

На другому етапі приватного розміщення акцій – з 14:00 до 17:00 7 грудня 2015 – банк здійснює висновок договорів на купівлю-продаж акцій, щодо яких не були укладені договори на першому етапі.

Учасником другого етапу розміщення акцій стане Європейський банк реконструкції й розвитку, участь якого затверджена загальними зборами акціонерів банку.

‘Входження потужного міжнародного інвестора – Європейськьго банку реконструкції та розвитку – у капітал ‘Райффайзен Банку Аваль’ служить ще одним свідченням стабільності й надійності нашого фінансового інституту’, – зазначив голова правління ‘Райффайзен Банку Аваль’ Володимир Лавренчук за результатами загальних зборів.

З його слів, після входження ЄБРР у число акціонерів банку планується збільшення участі в спільних проектах із цим найбільшим інвестором української економіки.

Як повідомляли Українські Новини, ЄБРР вирішив купити 30% ‘Райффайзен Банку Аваль’.

Відповідно до нього, ЄБРР і Raiffeisen Bank International AG візьмуть участь у докапіталізації української фінустанови на 3,15 млрд гривень (122 млн євро), яку розглянуть акціонери 3 грудня.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *