Схеми Іванющенка сьогодні

Команда Януковича зникла, але менеджери кількох ходових схем, побігавши по різним кабінетам, залишилися при справі. Заглянемо в минуле.

На момент приходу Януковича у 2010, влада ще не повністю концентрувалась в руках «сім’ї», тому кожен з міністрів ставився за квотами від сірих кардиналів. Так, від Іванющенка (Єнакієвського) у 2011 році був поставлений новий міністр АПК — Микола Присяжнюк та його заступник Тригубенко Сергій. Останній довгий час відпрацював у Податковій, згодом займав крісло заступника Міністра охорони навколишнього природного середовища України. Тригубенко був однією з декількох осіб, яка знала всі тіньові схеми міністерства АПК, та активно приймав у них участь.

У 2011 році сумісна робота дала збій, між Тригубенко та Присяжнюком виник конфлікт і вони побилися прямо у кабінеті останнього. Після цього Тригубенку побажали щасливої дороги.

За моєю інформацією Тригубенко добився зустрічі з Сашою Януковичем, де запропонував свої послуги в менеджменті іншого ласого шматка — Державна інспекція сільського господарства України. «Менеджмент» полягав в тому, що жодний кілограм зерна не може бути відвантажено або розмитнено без хабаря, так званого сертифікату, за його схемою.

По приходу на посаду, він запустив свою ключову схему — видача сертифікатів про відсутність у продукції ГМО. За вказівкою зверху без такого сертифікату не видавалися митні документи та товар не можна було вивезти з країни, а інколи навіть і відвантажити.

У 2012 році Тригубенко залишив крісло голови Держекоінспекції, але його люди та схеми частково функціонують по сьогодні під його дахом. Адже радником нового начальника є Юлія Сьомик, яка була помічником Тригубенка, коли він став депутатом від БПП у 2014 та зараз курує деякі «цікаві» речі в інспекції. Додатковою парою очей та вух всередині структури залишається Директор департаменту екологічної безпеки – Євгеній Федоренко (також був формальним директором фірми Тригубенка). Замикає схему його вірних псів Прижимірський Сергій (він вже пройшов випробування вогнем і мечем, відпрацювавши чверть життя з Тригубенко у податковій) саме він зараз займається роздаванням вказівок територіальним управлінням Держекоагенства, щодо перерахунку корупційних поборів на конкретні фірми, наприклад, ТОВ «Тарком Екосервіс».

За наявною інформацію співробітники Держекоагенства вимагають у підприємців здійснювати додаткове незаконне страхування екологічних ризиків та «наполегливо радять» користуватися послугами фірми «Тарком Екосервіс», яка належить Тригубенку. Ще цікавішим є те, що разом з Тригубенком її колишнім власником був екс міністр екології – Микола Злочевський!

Також в усіх схемах Тригубенка задіяний ще один депутат від Іванющенка — член екологічного комітету ВР, що також допомагав Злочевському та Іванющенку розкрадати кіотські гроші (див.схему).

Тетяна Чорновол

ivanuschenko1

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *