ЦРУ. Чому металургійний завод Порошенка не платить земельний податок та досі торгує з РФ

У новому випуску програми ‘ЦРУ’ – як київська влада звільнила від земельного податку один із заводів Петра Порошенка та чому підприємство досі торгує з Росією.

‘Ленінська кузня’ – столичне промислове підприємство із потужним потенціалом. За два роки завод збільшив свої активи у 5 разів. Продукцію цього заводу продають у десятки країн, а прибутковість заводу стрімко йде вгору. І за таких обставин, Київська влада звільнила бізнес від земельного податку.

Після розпаду Радянського союзу ‘Ленінську кузню’ викупила група компаній ‘Укрпромінвест’. З часом вони відходять до корпорації ‘Прайм Ессетс Кепітал’.

Викуплена фондом Петра Порошенка, ‘кузня’ стає одним із ключових підприємств холдингу. Найстаріше та найпотужніше у галузі машинобудівної та металообробної промисловості України. Серед основної діяльності ‘Лєнкузні’ – суднобудування, ливарне виробництво, виробництво засобів для нафтопереробної промисловості, а також морозильне та котельне обладнання.

‘Ленкузня’ експортує свою продукцію до десятка країн. Але найцікавіше, що і досі більшість продукції йде на експорт до Російської Федерації.

Підприємство виробляє також і військові катери. А віднедавна ще й зброю. Та це далеко не все, що ‘кують’ на верфі. суднобудування підприємство поєднує й з військовим автопромом.

У складні для країни часи ‘Ленінська кузня’ не просто залишається на плаву. За час війни, який збігся із президентством власника, підприємство неабияк примножило свої статки.

З 2014 року ‘Ленінська кузня’ за дивних обставин виграє тендери і на постачання бронеавтомобілів Збройним силам України. Хоча до цього автотехніку взагалі не виробляла.

Завдяки чому стало можливе економічне диво на підприємстві та чому завод позбавили земельних податків – дивіться у розслідуванні.

24 канал

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *