Уточнено порядок установлення і заміни електролічильників

Постанова НКРЕКП від 29.10.2015 № 2684

Внесено зміни до Правил користування електричною енергією, затверджених постановою НКРЕ від 31.07.1996 № 28. Зокрема, в частині встановлення, налаштування, заміни, модернізації і виведення з експлуатації розрахункових засобів обліку електроенергії (далі — лічильники).

Відповідає за техстан лічильників організація, на балансі якої вони перебувають, або електропередавальна організація на підставі відповідного договору.

При встановленні (заміні) лічильників зі зміною електричної схеми обліку споживач чи організація, на вимогу (за ініціативою) якого (якої) здійснюється таке встановлення (заміна), розробляє відповідне техзавдання, яке погоджується електропередавальною організацією впродовж 10 робочих днів з дня його отримання. На основі погодженого техзавдання проектна організація за договором із споживачем/організацією-ініціатором розробляє проект встановлення лічильників. Установлення (заміна) лічильників без зміни електричної схеми здійснюється за існуючими проектними рішеннями без розробки техзавдання.

Установлення, налаштування, заміна, модернізація і виведення з експлуатації лічильників виконуються за погодженням з електропередавальною організацією на підставі заяви власника відповідного обладнання та за його рахунок (якщо ці дії планові або вимагаються нормативно-правовими актами) чи за рахунок організації, на вимогу (за ініціативою) якої здійснюється установлення (заміна) лічильників.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *