Курс 24 грн. й інфляція 12%: прогноз НБУ на 2016 рік

Національний банк України дав свій прогноз на ситуацію в економіці країни в 2016 році.

“Після бурі завжди настає штиль”, – сказала глави НБУ Валерія Гонтарєва.

За її словами, НБУ очікує в 2016 році відновлення зростання реального ВВП, стабілізації валютного ринку зі збереженням невеликої волатильності курсу, зростання експорту, зростання внутрішнього споживання.

“Поступове відновлення економіки вже почалося. Надалі ми чекаємо відновлення зростання реального ВВП і зниження інфляції до 12%. Інфляція більше не буде приводом для занепокоєння бізнесу і населення”, – запевнила Гонтарєва, відзначаючи, що завершиться перехід НБУ до “інфляційного таргетування”, – сказала вона.

“Як ви знаєте, Мінфін заклав у бюджет курс на рівні 24,1 грн / дол. Раніше цей прогнозний курс був розрахований МВФ. НБУ вважає такий прогноз реалістичним, але усвідомлює ризики, які можуть перешкодити реалізації такого прогнозу”, – додала глава Нацбанку.

За її словами, є як зовнішні, так внутрішні ризики, зокрема падіння сировинних цін.

Гонтарєва також зазначила, що Україна як і раніше “має справу з високими ризиками, пов’язаними як з можливою ескалацією військового конфлікту на сході України, так і з погіршенням зовнішньоекономічної кон’юнктури.

НБУ не прогнозує значного підвищення цін на нафту, тому, за словами Гонтаревої, ціни на сировину також продовжать падіння.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *