Скасування деяких обов’язкових погоджень у сфері АПК

Зазнали змін деякі законодавчі акти України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі і скорочення адміністративних витрат для суб’єктів господарювання в АПК шляхом скасування чи обмеження дії окремих обов’язкових погоджень та процедур.

Йдеться про сфери рослинництва, пестицидів та агрохімікатів (добрив), ветеринарії, тваринництва, харчових продуктів, рибного господарства і природокористування.

Змінами, зокрема, передбачено, що землевласники і землекористувачі в межах наданих їм земельних ділянок мають право без спеціальних дозволів та гірничого відводу видобувати:

корисні копалини місцевого значення і торф загальною глибиною розробки до 2 м;

підземні води (крім мінеральних) для всіх потреб, окрім виробництва фасованої питної води, за умови, що обсяг видобування підземних вод із кожного з водозаборів не перевищує 300 куб. м на добу.

Землевласники і землекористувачі, які є с/г товаровиробниками, частка сільгосптоваровиробництва яких за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%, отримали право в межах наданих їм земельних ділянок без спеціальних дозволів та гірничого відводу видобувати підземні води (крім мінеральних) для сільськогосподарських, виробничих, а також власних господарсько-побутових потреб.

Закон чинний з 01.01.2016.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *