Переліки товарів на 2016 рік, експорт/імпорт яких ліцензується

Постанова КМУ від 30.12.2015 № 1176

Уряд затвердив на 2016 рік нові:

– обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню;

– перелік товарів (озоноруйнівних речовин), експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню;

– перелік товарів, що можуть містити озоноруйнівні речовини, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню (крім товарів, що перевозяться в контейнерах з особистим майном);

– перелік товарів, імпорт яких з Республіки Македонія підлягає ліцензуванню в межах тарифної квоти відповідно до положень Угоди про вільну торгівлю між Республікою Македонія та Україною від 18.01.2001;

– перелік товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню.

При цьому суб’єктам підприємницької діяльності, які використовують у своїй діяльності товари, експорт та імпорт яких ліцензується, та у яких за минулий рік залишилися невикористані ліцензії, дозволено користуватися ними до 01.03.2016. Звичайно, якщо інше не передбачено відповідними міжнародними договорами України.

Для митного оформлення товарів, які навантажуються навалом та операції з експорту (імпорту) яких підлягають ліцензуванню, гранична різниця фактичного значення їх вартості, кількості або ваги не може перевищувати 5% значення, зафіксованого у відповідній ліцензії.

Експорт та імпорт озоноруйнівних речовин або товарів, що можуть містити такі речовини, зазначених у додатках 2 і 3 до цієї Постанови, здійснюється лише до/з країн — сторін Монреальського протоколу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *