Власне житло стане ще більш нездійсненною мрією українців

Девальвація гривні та інфляція в 2016 р. навряд чи зупиняться, тому експерти і забудовники обіцяють подальше підвищення цін на первинне житло.

За словами президента Української державної будівельної корпорації ‘Укрбуд’ Максима Микитася, темпи зростання цін залежатимуть від валютного курсу і подорожчання будматеріалів та енергоносіїв.

‘Зростання цін на житло цьогоріч, швидше за все, продовжиться. Говорити, наскільки і якими темпами, поки зарано, адже багато залежить від валютного курсу. Але в будь-якому випадку ціни на будматеріали та енергоносії падати не будуть, швидше — зростати. Тому не впаде і ціна квадратного метра. Будівельники чудово розуміють всю складність нинішньої ситуації і продовжать залучати потенційного покупця різними знижками та акціями. Але й тут їхні можливості не безмежні, адже ніхто не стане працювати собі на збиток’, — сказав Максим Микитась.

За його словами, в цей важкий час від банкрутства забудовників більше всіх захищений покупець, який інвестує в житло компаній — лідерів ринку. ‘У них набагато більший запас міцності, можливість за рахунок великих обсягів домагатися здешевлення собівартості квадратного метра. Жорстко контролювати витрати дозволяє і замкнутий цикл будівництва, як це організовано, наприклад, у нас’, – говорить Микитась.

Він вважає, що в 2016-му на плаву залишаться лише великі системні забудовники, які не зловживають валютними кредитами. ‘Гадаю, масового ‘заморожування’ об’єктів, як у 2008-му, швидше за все, вже не буде. Тим не менш клієнтам слід бути більш уважними, вибирачи забудовника, а владі — думати, як не допустити, щоб кількість довгобудів збільшилася. Їх в одній столиці вже під сотню’, — сказав він.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *