Журналіст: Після краху банку Яреми стало неможливо отримати акт на нерухомість

Помічником голови правління Авант-Банку в 2012 році був Валерій Ярема – син екс-генпрокурора.

У результаті визнання Авант-Банку банкрутом стало неможливим отримати акт на нерухомість в офіційному реєстрі Міністерства юстиції, повідомив журналіст Денис Бігус.

У пості на Facebook він нагадав, що Авант-Банк пов’язують з колишнім генеральним прокурором Віталієм Яремою і що саме ця фінустанова отримувала комісію в розмірі 4 грн (в оригіналі повідомлення – 3 грн) від покупки кожного акту на нерухомість, пишет Новое Время.

Бігус підкреслив, що у власників реєстру було 72 години на зміну банку, але вони цього не зробили.

Раніше видання Insider опублікувало розслідування про зв’язки Яреми з Авант-Банком. Його автори нагадали, що Міністерство юстиції відкрило доступ до Державного реєстру прав на нерухоме майно. Завдяки цьому через спеціальний сайт кожен бажаючий може отримати інформацію про власника будь-якого будинку, квартири або земельної ділянки.

Раніше доступ до реєстру був відкритий лише для нотаріусів та держвиконавців. Довідка видавалася в паперовому вигляді і лише на своє майно – дізнатися власника чужої нерухомості було неможливо.

Вартість отримання довідки становить 21 грн. 17 з них отримує держпідприємство Інформаційний центр Міністерства юстиції, яке управляє реєстром майнових прав. Ще 4 гривні – комісія за послуги з проведення платежу.

Оплата здійснюється через сервіс Портмоне. При цьому договір про оплату полягає не з платіжним сервісом, а з Авант-Банком, в якому ДП Інформцентр Мін’юсту тримає свій рахунок. Помічником голови правління Авант-Банку в 2012 році був Валерій Ярема – син екс-генпрокурора. Зараз він очолює департамент реєстрації майнових прав Державної реєстраційної служби.

Нагадаємо, 29 січня стало відомо, що Правління національного банку України визнало неплатоспроможним ПАТ Авант-Банк.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *