Оприлюднення установчих документів юросіб на сайті Мін’юсту

Лист НБУ від 26.01.2016 № 53-0005/6813

Нацбанк звернувся до Мін’юсту з проханням повідомити про дату початку роботи його веб-сайту, на якому, з огляду на нещодавні законодавчі новації у реєстрації бізнесу, мають оприлюднюватися установчі документи юридичних осіб.

Таке прохання викликане необхідністю відкриття рахунків юридичним особам, яке здійснюється, зокрема, на підставі копії належно зареєстрованого установчого документа.

Однак наразі законодавством не передбачена видача державним реєстратором засновнику або уповноваженій ним особі примірника оригіналу установчого документа в паперовому вигляді з відміткою державного реєстратора про проведення державної реєстрації юридичної особи.

Сьогодні результати надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації, зокрема виписка і установчі документи юридичної особи, передбачено формувати та оприлюднювати на порталі електронних сервісів.

Як нещодавно постановив Мін’юст, до впровадження програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, а також порталу електронних сервісів оприлюднення установчих документів юридичної особи здійснюватиметься на його веб-сайті.

Проте поки (станом на 26.01.2015) на веб-сайті Мін’юсту немає установчих документів юридичних осіб.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *