У 2015 році «Кредобанк» виплатив майже 600 млн. гривень відшкодувань вкладникам неплатоспроможних банків

Протягом 2015 року «Кредобанк», як агент Фонду гарантування вкладів фізичних осіб виплатив майже 600 млн. гривень відшкодувань вкладникам банків, що були визначені неплатоспроможними.

Зокрема, через «Кредобанк» у 2015 році проводилися виплати вкладникам 5 банків – Українського професійного банку, банку «Фінансова ініціатива», ПАТ «Укргазпромбанк» банку «ВіЕйБі» та банку «Український фінансовий світ». Гарантовані державою відшкодування отримали понад 13 тисяч клієнтів неплатоспроможних банків. У 2016 році банк продовжує виплати вкладникам банків «Фінансова ініціатива», «Укргазпромбанк», «ВіЕйБі», «Златобанк» та «Укрінбанк».

«Визначення банком-агентом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб є вагомим підтвердженням надійної роботи «Кредобанку» на українському банківському ринку. Протягом 2015-2016 років банк забезпечує безперебійну виплату гарантованих державою відшкодувань вкладникам неплатоспроможних банків, – говорить директор департаменту роздрібних клієнтів ПАТ «Кредобанк» Орися Юзвишин. – При здійсненні виплат «Кредобанк» дбає про зручність клієнтів, для чого впроваджено попередню реєстрацію на зручний для банку та клієнта час, визначено окремих менеджерів для роботи з виплатами, а при потребі встановлюються додаткові робочі дні у відділеннях».

«Кредобанк» був визначений агентом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 2015-2016 роки відповідно до рішення виконавчої дирекції фонду від 30 червня 2015 року. Банк став одним з 19 банків України, що відповідають вимогам, визначеним у Положенні про порядок визначення банків-агентів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», Фонд гарантування вкладів фізичних осіб гарантує кожному вкладникові банку відшкодування вкладу в розмірі вкладу з відсотками станом на день початку процедури виведення банку з ринку, але не більше суми граничного відшкодування коштів за вкладами. Станом на початок 2016 року граничний розмір відшкодування коштів за вкладами складає 200 тисяч гривень.

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові у 1990 році, є найбільшим банком Західної України та найбільшою польською інвестицією у банківську систему України, належить до групи банків іноземних банківських груп за класифікацією НБУ. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A., чия частка у структурі акціонерного капіталу банку складає 99,6%.

«Кредобанк» є одним з двох українських банків, чий кредитний рейтинг з 2006 року визначає одне з найстарших рейтингових агентств світу – Standard & Poor’s. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 22-х областях України та Києві. У 2015 році агентство «Стандарт-рейтинг» підтвердило «Кредобанку» найвищий рейтинг депозитів – ua.1 за шкалою агентства, короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1, а кредитний рейтинг банку за національною шкалою – на рівні uaAA+ зі стабільним прогнозом.

У 2015 році «Кредобанк» двічі очолив рейтинг найбільш життєздатних банків України за версією журналу Forbes та двічі увійшов до ТОП-10 найкращих роздрібних банків України за версією журналу «Фокус», а також до десятки найнадійніших великих банків за версією журналів «Деньги» та «Новое время». У листопаді 2015 року «Кредобанк» очолив рейтинг стресостійкості українських банків за версією фінансового порталу «Мінфін». Прес-служба ПАТ «Кредобанк»

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *