19 лютого – граничний термін подання декларації з податку на нерухоме майно юридичними особами

Юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками обєктів житлової та/або нежитлової нерухомості сплачують у 2016 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Ставки на поточний рік встановлено рішеннями сільських, селищних, міських рад або радами об’єднаних територіальних громад. Згідно внесених Законом №909-VIII змін до Податкового кодексу ставки встановлюється у розмірі, що не перевищує 3 відс. розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня (41,34 грн.) за 1 кв. метр бази оподаткування.

Окрім того, власники житлової нерухомості, загальна площа якої перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), платитимуть додатково 25000 гривень на рік за кожен із вказаних об’єктів житлової нерухомості.

Граничний термін сплати податку на нерухоме майно – 29 числа місяця, що наступає за звітним кварталом. При цьому, якщо останній день сплати припадає на вихідний або святковий день, то його потрібно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *