Факт народження або смерті особи на тимчасово окупованій території встановлюватимуть негайно

Закон України від 04.02.2016 № 990-VIII

Законодавець вирішив спростити та прискорити процесуальну процедуру встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України.

Відтак справи про встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України передбачено розглядати невідкладно з моменту надходження відповідної заяви до суду. Вона може бути подана:

– батьками, родичами, їхніми представниками або іншими законними представниками дитини до будь-якого суду за межами тимчасово окупованої території України незалежно від місця проживання заявника — для встановлення факту народження особи;

– родичами померлого або їхніми представниками до суду за межами тимчасово окупованої території України — для встановлення факту смерті особи.

Ухвалене судом рішення у справах про встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України підлягає негайному виконанню. При цьому в рішенні про встановлення факту народження особи мають бути зазначені встановлені судом дані про дату і місце народження особи, про її батьків.

Копія судового рішення видається особам, які брали участь у справі, негайно після проголошення такого рішення або невідкладно надсилається судом до РАЦСу за місцем ухвалення рішення для державної реєстрації народження або смерті особи.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *