Уряд ухвалив постанову про створення Державного бюро розслідувань та затвердив 6 членів конкурсної комісії з обрання керівника ДБР

На позачерговому засіданні в понеділок, 29 лютого, Уряд України ухвалив постанову про створення Державного бюро розслідувань та затвердив кандидатури шести із дев’яти членів конкурсної комісії з обрання керівника ДБР.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що перше засідання конкурсної комісії відбудеться 1 березня.

Арсеній Яценюк наголосив, що до Уряду надійшов офіційний лист від Президента України щодо кандидатів до конкурсної комісії щодо призначення керівника Державного бюро розслідувань.

Він нагадав, що Уряд декілька разів звертався до Парламенту і Президента з необхідністю подати кандидатів, які будуть у конкурсній комісії з обрання директора ДБР.

«Це той орган, який переймає на себе основну частину всіх слідчих функцій, які до сьогодні знаходяться в Генеральній прокуратурі України», – додав Глава Уряду.

Уряд затвердив кандидатури шести із дев’яти членів конкурсної комісії.

Кандидати Кабінету Міністрів України: Севостьянова Наталя Іларіонівна, Перший заступник Міністра юстиції; Згуладзе-Глуксманн Екатерина, Перший заступник Міністра внутрішніх справ; Геращенко Антон Юрійович, народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності (за згодою).

Кандидати від Президента України: Майданик Роман Андрійович, завідувач кафедри цивільного права юридичного факультету університету Шевченка; Самохвалов Віктор Панасович, професор кафедри теорії права та держави юридичного факультету Київського університету Шевченка; Сліпачук Тетяна Володимирівна, партнер юридичної фірми «Саєнко Харенко».

Перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова повідомила, що у відповідності до закону про Державне бюро розслідувань комісія є повноважною і може починати свою роботу і приймати рішення п’ятьма голосами.

Арсеній Яценюк також наголосив, що Уряд України ухвалює постанову про створення Державного бюро розслідувань як центрального органу виконавчої влади.

Глава Уряду повідомив, що на завтра призначається перше засідання конкурсної комісії для того, щоби розпочати процедуру призначення директора Державного бюро розслідувань.

Він також нагадав, що в порядку денному засідання Верховної Ради України на минулому пленарному тижні був проект закону, який відтерміновував набуття чинності законом України про Державне бюро розслідувань «у зв’язку з тим, що був затягнутий процес з боку політичних сил щодо подання кандидатів до конкурсної комісії на призначення директора ДБР»: «Мета була – щоби до моменту призначення керівника Державного бюро розслідувань і повноцінного функціонування ДБР функції слідства залишалися в органах прокуратури».

Парламент, нагадав Глава Уряду, так і не проголосував за відповідний закон: «Але Уряд робить свою роботу».

Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту подати своїх кандидатів до конкурсної комісії на призначення директора ДБР та внести зміни до закону України про Державне бюро розслідувань для того, ‘щоби функції слідства залишалися в органах прокуратури до того моменту, доки ДБР не почне повноцінно функціонувати’.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *