Прокурор отримав від бізнесмена Hummer і $130 тисяч хабара за розслідування викрадення його сина міліцією, – слідство

Прокуратура Одеської області у лютому почала розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди колишнім начальником слідчого відділу обласної прокуратури, який шляхом вимог отримав від бізнесмена кошти і майно на суму понад $130 тис та привласнив його автомобіль Hummer H3.

Про це свідчить ухвала Приморського районного суду м. Одеси від 9 березня.

Потерпілий бізнесмен розповів слідчим, що у серпні 2010 року невідомі здійснили спробу викрадення його малолітнього сина у смт. Затока. За даним фактом була порушена кримінальна справа, яку направили для розслідування до слідчого відділу прокуратури Одеської області, який на той час очолював Петро Гупало.

У вересні 2010-го Гупало викликав до себе бізнесмена і розповів, що у викраденні його сина брали участь діючі співробітники міліції Київського, Малиновського та Суворовського райвідділів міліції м. Одеси, за якими нібито «стоять більш серйозні особи». Гупало заявив, що для оперативного і ефективного розслідування йому необхідна підтримка «великих людей в м.Києві», зокрема, згадував екс-заступника Генпрокурора Миколу Голомшу (у 2010 р був військовим прокурором Центрального регіону), а для цього йому треба $4 тис, щоб з’їздити до столиці.

Бізнесмен на це погодився. У подальшому Гупало вимагав кошти за швидке розслідування справи ще неодноразово. Загалом він отримав близько $100 тис. Також бізнесмен подарував прокурору мисливську рушницю марки «Бенелі» вартістю $25 тис, золотий годинник вартістю близько $7 тис, п’ять ноутбуків, три iPad та інші коштовні речі. Також Гупало отримав картку зі 100% знижкою ресторану «Одін» (Одеса, вул. Польська, 12), власником якого є потерпілий.

Крім того, на прохання Гупала на початку 2012 року бізнесмен надав слідчому для проживання свою трикімнатну квартиру на вул. Французький бульвар, 54/23 в Одесі. У цій квартирі Гупало проживав разом із дружиною і двома дітьми до початку 2015 року.

Тоді ж у 2012 році бізнесмен купив автомобіль «Hummer H3» за $35 тис, який, як вказує слідство, не переоформив на себе та на вимогу Гупала передав останньому у тимчасове користування разом з технічним паспортом. У 2014 році Гупало без відома та згоди бізнесмена переоформив автомобіль на себе. Місцеві активісти зафіксували Гупала і «Hummer».

У березні 2015 року Гупало був звільнений.

23 лютого цього року суд наклав арешт на автомобіль «Hummer H3». Досудове розслідування за фактом отримання Гупалом неправомірної вигоди проводить перший слідчий відділ слідчого управління прокуратури Одеської області.

У 2015 році прокуратуру Одеської області очолив заступник Генпрокурора Давіт Сакварелідзе.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *