"Дельта Банк" визнав нікчемними угоди на 22,3 мільярда гривень

Під час роботи тимчасової адміністрації і в період ліквідації неплатоспроможного ‘Дельта Банку’ Фонд гарантування вкладів фізосіб визнав в ньому нікчемними 175 угод.

Загальна сума нікчемних правочинів становила 22,29 млрд грн.

Зокрема, було виявлено 11 господарських операцій, за якими були укладені нікчемні правочини на 12,2 млн грн. До них входять операції з продажу активів з дисконтом або пов’язаним особам.

Як зазначається, за казначейськими операціями було виявлено 3 неправомірні угоди – укладання контрактів з порушенням валютного законодавства, безпідставне порушення відсотків. Основними операціями, за якими укладалися нікчемні договори, є кредитні – таких було виявлено 157.

При цьому, за деякими операціями було укладено кілька договорів, наприклад, продаж кредиту з одночасним розірванням договору іпотеки або поручительства.

Нагадаємо, Нацбанк 2 жовтня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ ‘Дельта банк’.

Як відомо, Фонд гарантування уже виплатив вкладникам неплатоспроможного ‘Дельта Банку’ близько 7,2 млрд гривень, або 55% від суми.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *