"Ощадбанк" виграв позов проти Лагуна на 3 мільярди гривень

Печерський районний суд Києва 12 березня задовольнив позов ‘Ощадбанку’ до Миколи Лагуна про стягнення з нього, як з фінансового поручителя ‘Дельта Банку’, заборгованості в сумі 3 млрд гривень.

‘Ощадбанк’ проводить комплекс заходів щодо стягнення заборгованості ПАТ ‘Дельта Банк’. Зроблено важливий крок у цьому напрямку’, – повідомили в прес-службі ‘Ощадбанку’.

‘Як вже повідомлялося раніше, ‘Ощадбанк’ ініціював судовий процес щодо стягнення всієї суми заборгованості Дельта Банку з його фінансового поручителя Миколи Лагуна, який до того ж є фактичним кінцевим бенефіціарним власником банку-банкрута’, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відразу ж після набрання рішенням суду законної сили ‘Ощадбанк’ звернеться до Державної виконавчої служби з метою його примусового виконання і погашення заборгованості.

‘Ощадбанк’ звертався до суду з вимогою стягнути з Лагуна 948 млн гривень, 111 млн доларів і 12,4 млн євро, говориться в ухвалі суду по справі № 757/22651/15-ц.

В забезпечення позову ‘Ощадбанку’ суд ще 2 лютого наклав арешт на майно Миколи Лагуна: моторний човен, автомобілі Porshe, Bentley, Mercedes-Benz, трейлер Shore Lander.

Власник ‘Дельта Банку’ подавав на ‘Ощадбанк’ зустрічний позов про визнання договору поруки недійсним, але безуспішно.

Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ‘Дельта Банку’, який належить Миколі Лагуну.

2 березня НБУ визнав ‘Дельта Банк’ неплатоспроможним.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *