Внесено зміни до Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію

З метою лібералізації візового режиму з окремими країнами та подальшого удосконалення нормативно-правової бази України у візовій сфері з урахуванням підходів ЄС, 02 березня 2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №145, якою ухвалено чергові зміни до Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, затверджених постановою КМУ №567 від 01.06.2011 р.

Так, розширено перелік країн, громадянам яких візи можуть бути оформлені у міжнародному пункті пропуску на кордоні та без необхідності пред’явлення запрошень.

Зокрема, короткострокові візи громадянам Бахрейну, Оману та Саудівської Аравії оформлюватимуться дипломатичними представництвами та консульськими установами України без пред’явлення запрошень встановленого зразка, а для громадян Австралії, Співдружності Багамських островів, Нової Зеландії, Республіки Палау, Федерації Сент-Кіттс і Невіс, Республіки Тринідад і Тобаго візи з метою туризму можуть бути оформлені у пункті пропуску через державний кордон за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Також в аеропорту зможуть оформити разові візи пілоти та інші члени екіпажів повітряних суден, які здійснюють міжнародні польоти, за наявності ліцензії пілота або посвідчення (сертифіката) члена екіпажу.

Наступним якісно новим етапом у контексті трансформації візової політики України до європейських стандартів буде прийняття нової редакції Правил оформлення віз, проект яких розроблено МЗС у 2015 році. Наразі здійснюються внутрішньодержавні процедури їх погодження. Нововведення дадуть змогу суттєво прискорити процес оформлення видачі віз та кардинально удосконалити візові процедури з залученням сучасних інформаційних технологій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *