Підстави для ідентифікації клієнтів банком

Лист НБУ від 15.03.2016 № 25-0008/22161

На думку НБУ, банк для того, щоб забезпечити виконання вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) злочинних доходів, фінансуванню тероризму має здійснювати ідентифікацію клієнта — юридичної особи на підставі оригіналів установчих документів цієї юридичної особи або нотаріально засвідчених їх копій шляхом встановлення ідентифікаційних даних.

Відомості про виконавчий орган, а також іншу інформацію, необхідну для вивчення клієнта, установлюються банком на підставі офіційних документів та/або інформації, одержаної від клієнта (представника клієнта) та засвідченої ним, а також з інших джерел, якщо така інформація є публічною (відкритою). Зокрема, назви виконавчих органів клієнтів містять їх установчі документи.

Визначати рівень ризику клієнта Нацбанк рекомендує за результатами аналізу окремого або сукупності ризику за типом клієнта, ризику за видом товарів, послуг, які клієнт отримує від банку, та географічного розташування держави реєстрації клієнта або установи, через яку він здійснює передачу (отримання) активів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *