Фонд гарантування судиться за 1,4 млрд грн з компаніями, не чужими родичам Медведева

Господарський суд м. Києва розглядає позов ліквідатора банку «Фінанси та кредит» (раніше цю фінустанову контролював К. Жеваго) до ТОВ ‘Група ‘Український Стандарт’, ТОВ ‘Компанія ‘Еко-Буд Сервіс’ і ТОВ ‘Конті Інвест’ щодо стягнення 1,416 млрд грн.

Відповідне провадження по справі було порушене 08 квітня. Судове засідання призначене на 19 травня.

За даними держреєстру, до числа засновників і ТОВ «Група «Український Стандарт», і ТОВ «Конті Інвест» входить, зокрема, ТОВ «КУА «Сіті Кепітал».

Неофіційно цю структуру пов’язують, зокрема, з Віктором Поліщуком – власником/співвласником торгової мережі «Ельдорадо», «Технополіс», ТРЦ «Гуллівер» (Gulliver), банку «Михайлівський» (через ТОВ «Екосіпан», яке, до речі, мало намір придбати в Олександра Януковича «Всеукраїнський банк розвитку», який зараз на ліквідації). За неофіційними даними, його дружина – племінниця дружини російського прем’єра Медведєва.

В офіційному переліку учасників (засновників) ТОВ «КУА «Сіті Кепітал» В. Поліщук не фігурує. Водночас показовими можуть бути такі факти.

По-перше, згідно з держреєстром, на 31.12.2014 до числа засновників ТОВ «Екосіпан», крім Віктора Поліщука й входила в т.ч. Шевченко Анна Ігорівна. Крім того, ця особа на вказану дату також була одним з учасників (засновників) ТОВ «КУА «Сіті Кепітал».

По-друге, в ТРЦ «Гуллівер» (м. Київ, вул. Спортивна площа, 1-а) зареєстроване ТОВ «Гулівер Холл». Наразі серед його засновників значиться, зокрема, Декет Марина Іванівна. На 31.12.2014 вона фігурувала і в групі учасників ТОВ «КУА «Сіті Кепітал». Водночас на 31.12.2014 серед засновників ТОВ «Гулівер Холл» були ще й Кендзьора Володимир Ігорович і Трощенко Ірина Олександрівна, які сьогодні – серед учасників ТОВ «КУА «Сіті Кепітал».

Ще такий блок.

Серед засновників згаданого ТОВ «Група «Український стандарт» фігурує також Веселов Сергій Олегович. У 2012 році та 2013 році він зайняв 57-е та 53-е місце в рейтингах найзаможніших українців за версією журналів Forbes і Корреспондент. Як писали ці видання, на початку бізнес-шляху С. Веселов здавав в оренду літак Іл-86, який був придбаний спільно з майбутнім міністром ЖКГ Олексієм Кучеренком; у 1990-х торгував газом як один з молодших компаньйонів І. Бакая; був партнером К. Жеваго по Полтавському ГЗК та АвтоКрАЗу; мав (і має?) частку в «Гулівері».

До речі, серед засновників ТОВ «Група «Український стандарт» є і ТОВ «Трипільське підприємство «Пролетарська правда», кінцевий бенефіціар якого Кучеренко Андрій Юрійович. Особа з таким ім’ям була помічником згаданого Олексія Кучеренка – в часи його нардепства.

P.S. За неофіційними даними газети «Дзеркало тижня. Україна», Ощадбанк на пільгових умовах нібито реструктуризував кредити на суму близько 20 млрд грн. для компаній, нібито пов’язаних з В. Поліщуком і групою бізнесменів, яких він представляє. Глава правління Ощадбанку Андрій Пишний цю інформацію журналістам і не підтвердив, і не спростував, посилаючись на банківську таємницю.

Збиток збанкрутілого банку «Фінанси та кредит» у 2014-2015 рр. склав 30,5 млрд грн. За даними Фонду гарантування, станом на 01 квітня вкладникам банку ‘Фінанси та кредит’ було виплачено 9,74 млрд грн, або 93,2% суми, яка підлягає виплаті в межах гарантійної суми. Як анонсували у Фонді, виплати вкладникам ‘Фінанси та кредит’ мають відновитися в першій половині травня.

Як відомо, з огляду на нестачу власних надходжень у Фонду гарантування, він здійснює виплати вкладникам банків-банкрутів, передусім, за рахунок емісійних коштів НБУ, який надає позики Фонду та монетизовує держоблігації, випущені для Фонду Мінфіном. Що в свою чергу тисне на ціни (розкручує інфляції) та курс (провокує девальвацію).ФОНД ГАРАНТУВАННЯ СУДИТЬСЯ ЗА 1,4 МЛРД ГРН З КОМПАНІЯМИ, НЕ ЧУЖИМИ РОДИЧАМ МЕДВЕДЄВА

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *