Спецслужби Росії здійснюють кібератаки на державні установи Німеччини – контррозвідка

Минулорічна потужна атака на Бундестаг була організована російськими спецслужбами, заявляють у Федеральному відомстві з охорони конституції.

За кібератаками на німецькі державні установи стоять спецслужби Російської Федерації. Про це у п’ятницю, 13 травня, заявили у Федеральному відомстві з охорони конституції Німеччини, яке займається контррозвідувальною діяльністю.

‘Можна відстежити, що деякі з цих операцій (російських спецслужб – Ред.) тривали протягом 7 -11 років’, – йдеться у заяві відомства, повідомляє AFP. Німецька контррозвідка також має докази, що саме російські спецслужби рік тому організували потужні кібератаки на внутрішню мережу німецького Бундестагу.

Як заявив голова Федерального відомства з охорони конституції Ганс-Ґеорґ Маассен, інформаційна безпека німецьких органів влади та інших державних установ перебуває під постійною загрозою. Крім того, мішенню російських спецслужб є об’єкти критичної інфраструктури, зокрема, енергетики. За словами Маассена, насамперед метою росіян є збір інформації. ‘Водночас російські спецслужби показують готовність і до здійснення диверсій’, – зазначив він.

Нагадаємо, під час кібератак на систему Бундестагу в середині травня 2015 року зловмисники отримали доступ до 14 серверів, серед яких був і головний сервер системи з усіма даними для доступу до мережі німецького парламенту. Тоді німецькі ЗМІ повідомляли, що атаки здійснювались за дорученням російського уряду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *