НБУ визнав банк неплатоспроможним через непрозору структуру власності

Правління Національного банку України прийнято рішення про віднесення ПАТ ‘Смартбанк’ до категорії неплатоспроможних у зв’язку із непрозорою структурою власності.

Про це йдеться у рішенні правління Національного банку № 20/БТ від 24 травня 2016 року, передає прес-служба регулятора. ‘Національний банк України з травня 2014 року звертав увагу банку та його акціонерів на те, що структура власності ПАТ ‘Смартбанк’ не є прозорою’, – йдеться у повідомленні.

Як наголошується, після неодноразових спроб погодити набуття істотної участі у банку різним особам протягом 2015-2016 років, структуру власності ПАТ ‘Смартбанк’ так і не було приведено у відповідність до вимог прозорості, встановлених регулятором. У НБУ зазначили, що у банку неодноразово змінювався власник істотної участі без погодження з Національним банком.

За таке порушення до власників істотної участі застосовувались відповідні заходи впливу. ‘ПАТ ‘Смартбанк’ став третім банком, віднесеним до категорії неплатоспроможних на підставі непрозорості структури власності’, – повідомляє регулятор. ‘В банку були розміщені вклади менше ніж 100 фізичних осіб.

Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 100 тисяч гривень’, – зазначає прес-служба.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *